Wie zijn wij?

Wij, de Annen, waren, al voor er sprake was van kindjes, overtuigd dat we katoenen luiers zouden gebruiken. Toen de kindjes kwamen, volgden uiteraard de wasbare luiers! Na verloop van tijd engageerden we ons om de herbruikbare luiers te promoten via een consulentensysteem.

De verkoop van stoffen luiers - en ondertussen ook van draagdoeken - groeide in Leuven hard genoeg om te beginnen dromen van een winkeltje in Leuven. Begin 2003 werd dan ook het winkeltje Doekjes en Broekjes geboren!

Ons leek het een ideale combinatie: promoten van allerlei producten waar we zelf 200% achterstaan en een aanbod voorzien voor mensen die op zoek zijn naar verantwoorde baby-artikelen. Door dit met 2 samen uit te bouwen op een soepele manier kunnen we ook nog de nodige tijd met ons eigen gezin delen…
Stilaan werden de baby-artikelen uitgebreid met kleding voor grote(re) kinderen, ecologisch maandverband en eco-tampons, borstvoedingsproducten, beddengoed, kleurrijke geschenken...

Momenteel is Doekjes en Broekjes al in de puberleeftijd gekomen!
Pubers hebben de naam kritisch te zijn!
Al de kleding die je bij ons kan vinden zijn voorzien van het GOTS-label. Dit label vertelt dat een product gemaakt is uit biokatoen én ook in fairtrade omstandigheden gemaakt is. Net als vroeger vinden we biologisch enorm belangrijk maar een Fair-Trade-logo hier bovenop is voor ons onontbeerlijk! Niet altijd eenvoudig om hier een rechte lijn in te trekken maar wel uiterst belangrijk!
Bovendien streven wij ernaar om onze producten te laten voldoen aan volgende criteria:
* beperkte productie afstand
* onze producenten moeten garanties kunnen geven over de omstandigheden waarin hun producten tot stand komen (geen kinderarbeid, geen uitbuiting van wie dan ook, ook voor het milieu, …)

Pubers houden van hun comfort:
De producten die wij aanbieden moeten perfect werken! Minder comfort is voor ons ondenkbaar!
Bv onze luiers moeten minstens evengoed werken dan hun niet-ecologische varianten.

Pubers moeten zich nog vormen:
Wij zijn geschoolde draagconsulenten. We volgen op geregelde basis vervolgopleidingen. D.w.z. dat wij op onze beurt onze klanten gefundeerde draagadviezen kunnen geven. Dit doen we tijdens info-sessies of individuele draagconsulten.

Pubers schreeuwen het uit:
je kan ons geregeld ook op verplaatsing vinden! Op beurzen, ecologische evenementen, in Brussel, ...

Sommige dingen blijven we gewoon doen: vertellen over onze herbruikbare luiers! Dit doen we zowel in Leuven, in Brussel of op vraag elders.
Sommige infosessies zijn uitsluitend voor de luiers bedoeld, bij andere krijg je de mix van luiers en draagdoeken.