Algemene voorwaarden

Wie zijn wij?

Doekjes en Broekjes BVBA,

Diestsestraat 144, 3000 Leuven, 

telefoon en fax:++32(0)16/50 90 71

mailadres: info@doekjesenbroekjes.be

website: www.doekjesenbroekjes.be

BTW: BE 0898 866 534

IBAN BE87 7340 2412 2794

BIC KREDBEBB

Hoe kan je bestellen?

 • ofwel bestel je in de webwinkel op www.doekjesenbroekjes.be 
 • ofwel stuur je ons een mailtje met hetgeen je graag zou willen
 • ofwel geef je je keuze telefonisch door
 • ofwel kom je langs in de winkel
Wil je ook iets van Anders Getint bestellen?
Maak 2 aparte bestellingen, in elke webshop eentje. Je kan beide bestellingen wel samen laten opsturen. Noteer dit bij de opmerkingen. Eventueel teveel betaalde portkosten betalen we je graag terug! 

Hoe kan je betalen?

 • ofwel via overschrijving op ons rekeningnummer : 
  IBAN: BE87 7340 2412 2794
  BIC: KREDBEBB
 • ofwel via Mollie met kredietkaart of bankkaart.
 • ofwel met ecocheques (indien de artikelen voldoen aan de voorwaarden), kies dan als betaalwijze 'overschrijving' en noteer bij de opmerkingen dat je met ecocheques wenst te betalen. We nemen dan met jou contact om het verder te regelen.
 • ofwel in de winkel indien je kiest voor afhalen in de winkel - kies dan als betalingswijze: 'overschrijven'

Hoe zit het met de portkosten?

 • afhalen in de winkel is gratis
 • vanaf 60€ versturen we gratis van België en Nederland (wegens Corona, anders is gratis verzenden vanaf 100€)
 • koop je voor minder dan 60€, dan betaal je 3,95€ (voor levering in pakjesautomaat of postpunt) of 4,95€ (voor levering een thuis- of werkadres) in België of Nederland
 • versturen naar Duitsland kost 6,95€, Finland 18,95€, Frankrijk 9,95€, Ierland 19,95€, Italië 15,95€, Spanje 17€
 • voor andere landen kan je de tarieven opvragen via info@doekjesenbroekjes.be

Kan je ook korting krijgen bij online aankopen?

Je kan Velt- of EVA korting krijgen bij je online aankopen. Je scant je lidkaart in of trekt er een foto van en mail het naar info@doekjesenbroekjes.be.  Kies je voor overschrijving, dan kan je de korting in mindering brengen bij het betalen. Kies je voor een andere manier van betalen, dan zetten wij je korting terug op je rekening. Deze korting is niet cumuleerbaar met de luierpakketkorting, klantenkaart of andere acties.

Ben je lid van de Gezinsbond, dan kunnen we jouw korting op je kaart zetten. We hebben hiervoor het kaartnummer nodig. Dit vind je rechts onderaan op je lidkaart. Je mag dit nummer vermelden bij de opmerkingen. Deze korting is niet cumuleerbaar met de luierpakketkorting, klantenkaart of andere acties.

Luierpakketkorting krijg je als je voor meer dan 250 euro luiergerief koopt. Dit wordt automatisch bij je eindtotaal in mindering gebracht. Gebeurt dit niet automatisch, dan zetten we het bedrag van de korting terug op je rekening.

Heb je bij ons in de winkel een klantenkaart? Noteer dit bij de opmerkingen en we zetten je aankoop erbij. Dit kan helaas niet automatisch. Het is dus nodig om dit te vragen bij de opmerkingen.

Wanneer kan ik m'n pakje verwachten?

Zodra wij je betaling ontvangen hebben sturen we je spulletjes op met Bpost. Concreet betekent dit voor leveringen in België, dat je je pakje na 1 of maximum 2 dagen nadat wij betaling krijgen, zal ontvangen. Voor verzending van pakjes binnen Leuven, werken we samen met fietskoerier Vi-tes.

Op het moment dat je pakje verzonden wordt, krijg je een link waarmee je de reisweg kan volgen (enkel voor pakjes die met Bpost verzonden worden).

Je kan kiezen voor levering op een thuis- of werkadres, een pakjesautomaat van Bpost (Cubee) of een afhaalpunt van Bpost. 

Komt je pakketje terug bij ons omdat je het bijvoorbeeld niet bent gaan afhalen, dan kunnen we dit opnieuw opsturen mits het betalen van 4,95€.

 

Wat als je toch niet helemaal tevreden bent?

Als je de spulletjes die je bestelde toch niet wenst, dan heb je het recht om van je aankoop af te zien tot 14 kalenderdagen na de ontvangst van je goederen zonder betaling van een boete en zonder reden. Je kan dit melden aan Doekjes en Broekjes per mail of per post of per telefoon. De spulletjes waar je niet tevreden van bent, kan je terugsturen. Dit terugsturen dient te gebeuren op eigen kosten en op eigen risico. Je kan natuurlijk de spullen ook rechtstreeks in de winkel komen terugbrengen. Uiteraard geef je enkel ongebruikte en onbeschadigde spullen terug in de originele verpakking. We geven je het geld van de goederen terug van zodra ze in ons bezit zijn.

Wens je een vervangartikel te ontvangen? (Bv. een andere maat dan de maat die je oorspronkelijk bestelde). Dan neem je best contact op met ons via email (info@doekjesenbroekjes.be) of telefonisch (016/ 50 90 71). Wij klaren dan samen met jou uit hoe we dit het beste aanpakken. De eventuele retour en nieuwe verzendkosten komen altijd ten koste van de koper. Betaal ons 4,95€ en wij mailen je een retourticket dat je kan printen om op je pakketje of omslag te kleven. Het terugsturen mag in de oorspronkelijke doos of omslag of in eender welke andere verpakking. Van zodra we je retour ontvangen hebben, sturen we het vervangartikel op.

Wie is verantwoordelijk?

Eens de spullen bij ons vertrokken zijn ,vervalt onze verantwoordelijkheid over de goederen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de diensten van GLS, De Post of een externe firma die de opdracht krijgt! Indien gewenst kunnen wij het nummer van de zending bezorgen aan de koper. De koper kan dan bij de betrokken instantie de reisroute van het verzonden product navragen en eventueel een klachtenprocedure starten.

Wat als...?

Heb je toch nog een vraag, probleem, suggestie, twijfel, ......? Aarzel niet om ons te contacteren. We kunnen dan samen trachten een oplossing te vinden.

016 50 90 71 of info@doekjesenbroekjes.be

 

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN VAN DE WEBWINKEL www.doekjesenbroekjes.be

 

De consument heeft het recht aan Doekjes en Broekjes mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boeete en zonder opgave van een motief binnen de 14 dagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product.

Artikel 1: Algemene bepalingen

De elektronische webwinkel van Doekjes en Broekjes, een BVBA met maatschappelijke zetel te Diestsestraat 144, 3000 Leuven, België, BTW BE0 898 866 534 , hierna Doekjes en Broekjes genoemd, biedt haar klanten de mogelijkheid om online aan te kopen. De Algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle artikelen uit het ganse assortiment van www.doekjesenbroekjes.be en elke aankoop die de klant plaats bij deze website.

De klant aanvaardt dat deze voorwaarden, als enige van toepassing zullen zijn, met uitsluiting van zijn eigen algemene of specifieke (aankoop)voorwaarden, ook als deze zouden bedingen dat zij als enige van toepassing zijn.

 

Artikel 2: Prijs

Alle vermelde prijzen zijn steeds vermeld in EURO,  inclusief BTW en alle andere verplicht door  de klant te dragen taksen. De vervoers- en administratieve kosten die worden aangerekend worden apart vermeld als verzending- en afhandelingskosten.

 • versturen naar België of Nederland kost 4.95 euro als bijdrage in de portkosten
 • vanaf 100 euro zijn de portkosten gratis (tijdelijk verlaagd naar 60€ wegens Corona) voor België en Nederland
 • verzenden naar Duitsland kost 6,95€, Finland 18,5€, Frankrijk 9,95€, Ierland 19,95€, Italië 15,95€ en Spanje 17€
 • voor alle andere landen: prijsberekening mogelijk op aanvraag via info@doekjesenbroekjes.be

De opgave van de prijs slaat uitsluitend op de artikelen zoals het woordelijk wordt omschreven. De bijhorende foto is decoratief bedoeld en kan elementen/artikelen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs. De foto's worden met de meeste zorg getrokken maar toch kan het zijn dat de kleur van de foto kan van tint verschillend is van de reële kleur. 

 

Artikel 3: Aanbod

Elk aanbod staat enkel open voor klanten die woonachtig zijn in de Europese Unie. De artikelen zijn uitsluitend bestemd voor normaal particulier gebruik.

Ondanks het feit dat de website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt opgesteld, is het toch mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is of materiële fouten gevat of niet up-to-date is.

Wanneer u specifieke vragen heeft over bijvoorbeeld maten, kleur, beschikbaarheid, leveringstermijn of leverwijze, verzoeken wij u vooraf contact op te nemen met ons via info@doekjesenbroekjes.be of telefonisch op ++32(0)16/50 90 71 (enkel tijdens de openingsuren).

Doekjes en Broekjes is wat de juistheid, geactualiseerdheid of volledigheid van de aangeboden informatie slechts gehouden tot een middelenverbintenis. Doekjes en Broekjes is in geen geval aansprakelijk ingeval van materiële fouten, zet- of typ- of drukfouten.

Het aanbod geldt steeds zolang de voorraad strekt en kan ten allen tijden worden aangepast of ingetrokken door Doekjes en Broekjes.

Doekjes en Broekjes is gerechtigd om - zonder opgave van redenen- bestellingen te weigeren, de leveringstermijnen aan te passen, de leveringen op te splitsen (in overleg met de klant), dan wel andere voorwaarden te verbinden aan de levering. 

 

Artikel 4: Online aankopen

De klant heeft de mogelijkheid om de artikelen uit het assortiment online aan te kopen.

De aankoop komt tot stand op het moment dat de klant een bevestigingsmail ontvangt van www.doekjesenbroekjes.be. De artikelen worden thuis bij de klant geleverd met Bpost of Vi-tes. Afhalen in de winkel is ook een mogelijkheid.

De klant heeft de keuze tussen de volgende betaalwijzen:

- via overschrijving

- via bankkaart

- via kredietkaart

- betaling in de winkel bij ophaling

- betaling met ecocheques  (opsturen gebeurt op eigen risico van de klant, betaalde bedrag mag niet meer zijn dan het bedrag van de bestelling, resterende bedrag wordt per overschrijving betaald of in de winkel bij afhaling van de bestelling) 

 

Artikel 5: Eigendomsvoorbehoud

De geleverd artikelen blijven tot op het moment van gehele betaling door de klant, de exclusieve eigendom van Doekjes en Broekjes.

Het risico wegens verlies of beschadiging gaat evenwel over op de klant vanaf de levering. 

 

Arikel 6: Klachten

Elke zichtbare beschadiging en/of kwalitatieve tekortkoming van een artikel of andere tekortkoming bij de levering, moet onmiddellijk worden gemeld, op straffe van verval van elk recht.

 

Artikel 7: Garantie

Wettelijke garantie

Krachten de wet van 21 september 2004 betreffende de bescherming van de consumenten bij verkoop van consumptiegoederen heeft de consument wettelijke rechten.

Elk artikel is onderworpen aan de wettelijke garantie vanaf de datum van aankoop door (desgevallend levering aan) de eerste eigenaar.

Elke commerciële garantie laat deze rechten onverminderd. 

Algemeen

Om een beroep te doen op de garantie, moet de klant het aankoopbewijs kunnen voorleggen.

Voor artikelen die online werden aangekocht en bij de klant thuis zijn afgeleverd, dient de klant vooraf contact op te nemen met Doekjes en Broekjes waarna de klant het artikel op zijn kosten terug dient te bezorgen aan Doekjes en Broekjes.

Elk gebrek dient binnen 1 maand na vaststelling ervan te worden gemeld. Nadien vervalt elk recht op herstelling of vervanging.

De (commerciële en/of wettelijke) garantie is nooit van toepassing op defecten die ontstaan ten gevolge van ongelukken, vewaarlozing, valpartijen, abnormaal of incorrect gebruik, gebruik van het artikel in strijd met het doel waarvoor het ontworpen werd, het niet- naleven van de gebruiksinstructie of handleiding, aanpassingen of wijzigingen aan het artikel, hardhandig gebruik, slecht onderhoud.

Zij is evenmin van toepassing op artikelen met een kortere levensduur, of slijtageartikelen. Defecten die zich manifesteren na een periode van 6 maanden volgend op de datum van aankoop, desgevallend levering, worden geahct geen verborgen verbreken tez ijn, behoudens tegenbewijs  door de klant.

De garantie is niet overdraagbaar.

 

Artikel 8: Verzakingstermijn 

De consument die online artikelen aankoopt heeft het recht aan Doekjes en Broekjes mee te delen dat hij afziet van deze aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het aankoop.

Klanten die van het verzakingsrecht gebruik wensen te maken, moeten binnen de 14 dagen vanaf de levering contact opnemen met Doekjes en Broekjes én de goederen binnen de 20 dagen vanaf de levering van de goederen op hun kosten en op eigen risico terug bezorgen aan Doekjes en Broekjes, Diestsestraat 153, 300 Leuven.

Enkel artikelen die zich in de originele en onbeschadigde verpakking bevinden, samen met alle toebehoren, gebruiksaanwijzingen en factuur of aankoopbewijs kunnen worden teruggenomen.

Zullen en geen geval worden teruggenomen:

- gebruikte, bevuile, beschadigde of onvolledige artikelen

- artikelen waarvan de verpakking (of een deel ervan) geopend werd.

- artikelen die op vraag van de klant op maat zijn gemaakt

- artikelen die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden.

Artikel 9: Privacy

Doekjes en Broekjes verbindt zich ertoe je gegevens uitsluitend te gebruiken voor de uitvoering van je bestelling. 

Wij behandelen je gegevens die je opgaf voor het verwerken van je bestellingen als vertrouwelijke informatie en zullen die nooit doorgeven, verhuren of verkopen aan derden. Je kan je gegevens die wij in de klantenlijst van Doekjes en Broekjes bewaren, op elk moment opvragen, verbeteren, wijzigen of laten schrappen door een mailtje te sturen naar info@doekjesenbroekjes.be.

De klant is zelf verantwoordelijk voor het vertrouwelijk  houden van zijn logingegevens en het gebruik van zijn paswoord. Je paswoord wordt gecodeerd opgeslagen. Doekjes en Broekjes heeft dus geen toegang tot jouw paswoord.

Doekjes en Broekjes respecteert strikt de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van het privéleven in de verwerking van de persoonlijke gegevens. Je hebt toegang via jouw gebruikersprofiel tot alle beschikbare gegevens over jou op Doekjes en Broekjes. Via jouw gebruikersprofiel kan je alle gegevens consulteren, wijzigen of verwijderen.

www.doekjesenbroekjes.be maakt gebruik van cookies. Cookies bestaan uit een standaard internet technologie die het mogelijk maakt bepaalde informatie op te slaan en te ontsluiten op het systeem van de gebruiker. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren. Een cookie kan slechts een machine identificeren. Iedere internetgebruiker kan zijn computer zodanig insellen dat cookies niet worden geaccepteerd. Indien jouw computer geen cookies accepteert, is het mogelijk dat je problemen zal ondervinden tijdens de bestelprocedure. Als dit zo is, neem dan contact op met ons via info@doekjesenbroekjes.be of via +32 (0)16 50 90 71 zodat we je bestelling toch nog kunnen uitvoeren.

Doekjes en Broekjes houdt online (anonieme) bezoekersstatistieken bij om te kunnen bekijken welke pagina's van de internetsite in welke mate bezocht worden. 

Indien je nog vragen hebt, over deze privacy statement, contacteer ons

Doekjes en Broekjes, Diestsestraat 144, 3000 Leuven, 016 50 90 71, info@doekjesenbroekjes.be

Ben je het niet eens bent met de manier waarop wij je gegevens verwerken, kan u zich wenden tot de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel)

Artikel 10: Aantasting geldigheid - niet-verzaking

Indien onverschillig welke bepalingen van deze Voorwaarden ongeldig, onwettig of nietig wodt verklaard, zal dit op geen enkele wijze de geldigheid, de wettigheid en de toepasbaarheid van de andere bepalingen aantasten.

Het nalaten op gelijk welk moment door Doekjes en Broekjes om één van de in deze Voorwaarden opgesomde rechten af te dwingen of gelijk welk recht hiervan uit te oefenen zal nooit gezien worden al een verzaking aan zulke bepalingen en zal noit de geldigheid van dez rechten aantasten.

Artikel 11: Klantendienst

Doekjes en Broekjes is bereikbaar

op telefoonnummer ++32(0)16 50 90 71 tijdens de openingsuren van 9.30 tot 17.30u, behalve op zondag.

via email op info@doekjesenbroekjes.be

per post op Doekjes en Broekjes, Diestsestraat 144, 3000 Leuven, België

Artikel 12: Wijziging voorwaarden

Doekjes en Broekjes kan deze Voorwaarden steeds zonder nadere kennisgeving wijzigen. Elke aankoop na de wijziging, houdt een aanvaarding in door de klant van deze nieuwe Voorwaarden.

 

Artikel 13: Bewijs

De klant aanvaardt dat elektronische communicaties en back-ups als bewijsvoering kunnen dienen.

 

Artikel 14: Toepassing recht- Bevoegde rechter

Het Belgisch recht is van toepassing, met uitzondering van de bepalingen van internationaal privaatrecht inzake toepasselijk recht en met de van de Rome I verordening inzake internationale koopovereenkomsten betreffende roerende zaken. Bij eventuele geschillen zijn uitsluitend de rechtbanken te Leuven bevoegd.