Zin om een ​​lijstje te leggen?

* Afspraak maken!
Je maakt voor het leggen van een geboortelijst een afspraak via info@doekjesenbroekjes.be of telefonisch op 016 50 90 71. Een afspraak kan elke weekdag tijdens de openingsuren. Op zaterdag kan het enkel in de vroege voormiddag (9.30 à 10u). Indien mogelijk, contacteer je ons best een tweetal maand voor de vermoedelijke bevallingsdatum. 
Op alle spulletjes die je zelf koopt op het moment dat je je lijstje komt leggen, krijg je 10% directe korting aan de kassa! Op alles wat van je lijstje gekocht wordt, krijg je 10% korting in de vorm van lijstjesbon die een jaar geldig blijft.

* Wat kan er op?
Alles wat je in de webshop of in de winkel ziet, kan je op je lijstje leggen. In de winkel is er veel meer keuze dan in de webhop. Jullie kiezen zelf wat er wel of niet op jullie lijstje komt. We verwachten wel dat je minimum 8 verschillende artikelen uitkiest. Je mag er zoveel op leggen als je wil. Er is GEEN opnameverplichting, met uitzondering van voorgewassen luiers (zie 'Luiers'). Wat er niet verkocht is, mag je zelf aankopen bij het afsluiten van je lijstje of komt gewoon terug in de winkel.
Alles wat jullie uitkiezen leggen we in een mand die jouw naam / jullie namen krijgt in afwachting van de geboorte. Vanaf dit moment kan er al gekocht worden van jullie lijst (wel enkel in de winkel of via mail, online kan er pas gekocht wroden als je ons een seintje geeft dat het kindje geboren is). 
Om jullie geboortelijstje bekend te maken bij de mensen kan je de website www.doekjesenbroekjes.be vermelden op het geboortekaartje. Indien je dit wenst, krijg je van ons adreskaartjes die je bij het geboortekaartje kan stoppen.

* Een kadootje geven!
Als jullie ons een seintje geven dat het kindje geboren is (via mail, telefoon of een geboortekaartje), kunnen mensen online een kadootje uitkiezen. Uiteraard kan er ook in de winkel een geschenk van de lijst gekocht worden. Eventueel kan er ook telefonisch gekozen worden. Zodra de betaling in orde is kan je de geschenken mee naar huis nemen. Alles wat van de lijst wordt meegenomen, moet wel betaald worden. Er is geen mogelijkheid om de verkochte en dus betaalde artikelen terug te koop te zetten op het lijstje. Geschenkjes die je zelf in de winkel komt afhalen, zijn niet in kadoverpakking om het milieu te sparen. Wens je toch kadoverpakkingen dan kan dit op aanvraag.

* Online!
Als wij starten met het aanmaken van jullie lijstje op de website, krijg je automatisch een login en een paswoord. Hiermee kan je een fotoboek en een dagboek aanmaken Dit alles volledig gratis. Wens je nadien om deze prachtige herinneringen tastbaar te maken, dan kan je dit alles laten afdrukken in een prachtig fotoboek (2 stuks voor 55.90€ tot 49 blz). Ideaal ook als kadootje voor de peter en meter.
Mensen kunnen jullie stukje website vinden – via onze website: www.doekjesenbroekjes.be. Door te klikken op 'geboortelijsten' en daarna op 'kadootje kiezen' kom je op een pagina waar je de voornaam van de baby moet ingeven en daarna de voornaam van 1 ouder. 
We proberen voor het merendeel van de artikelen foto's op het geboortelijstje te zetten. Wanneer je na je eerste afspraak artikelen bijzet, kunnen we niet garanderen dat we nog foto's van al deze spulletjes bijgevoegd worden.

* Luiers!
Luiers mag je zeker op een lijstje leggen. Indien je dit wenst, wassen we de luiers voor. Telkens je dan één of meerdere luiers als kadootje krijgt, kan je die onmiddellijk in gebruik nemen en hoef je ze niet per stuk voor te wassen. Voorgewassen luiers moeten wel gekocht worden! 
Nadat het lijstje afgesloten is, maken wij op naam van de ouder/s een factuur zodat je die kan gebruiken om in te dienen voor een luierpremie.

* Kleertjes!
Misschien ken je het geslacht nog niet van je kindje. Wij bieden de mogelijkheid om kleren voor een jongen en een meisje op je lijstje te leggen. Wanneer het kindje geboren is, halen we wat niet van toepassing is, uit de mand.
Bij kleertjes is het niet steeds makkelijk om de maat in te schatten. Indien blijkt dat iets te klein is wanneer je kindje geboren is, mag dit geruild worden indien het nog in de oorspronkelijke toestand is. Doe dit wel liefst zo snel mogelijk.

* Solden – kortingen – acties
De prijs van de artikelen die op je lijst staan, is de prijs die gedurende het ganse jaar geldig is. Soldenprijzen of speciale prijzen... kunnen niet onder die voorwaarden op een lijstje gezet worden. Het is de prijs van het prijsetiket op het artikel (witte of rode bollen) dat geldig is. 

* Snel uitverkocht?
Het is onvoorspelbaar hoeveel je best op een lijst zet. Als wij merken dat je lijstje heel snel mindert, dan nemen wij zeker contact op om dit te melden zodat jullie kunnen beslissen of je het nog wenst aan te vullen.

* Is er een opnameplicht?
Neen. Bij het afsluiten van het lijstje kies je zelf wat je er nog van wenst en wat niet. De opnameplicht geldt wel voor luiers die wij voorwassen (zie luiers). Indien we op jullie vraag heel wat artikelen extra bestellen die we normaal gezien niet in de winkel verkopen, dan vragen we om een derde ervan te kopen.

* Kortingspasje 10%
Vanaf de geboorte van je kindje ligt er in Doekjes en Broekjes een kleine attentie voor je klaar, samen met een kortingspasje. Dit pasje is geldig vanaf de geboortedatum tot uiterlijk 3 maand nadien. Je kan dit gebruiken om spulletjes te kopen in Doekjes en Broekjes die niet op je geboortelijstje staan. De 10% korting wordt dan onmiddellijk verrekend. (Op de artikelen die je zelf koopt van op je geboortelijst, krijg je ook 10% korting maar in de vorm van de lijstjesbon die je krijgt na het afsluiten van je lijstje)

* Afsluiten van je lijst en lijstjesbon!
Lijstjes blijven gemiddeld tot 2 à 3 maanden na de geboorte liggen. Het afsluiten gebeurt steeds in onderling overleg. Je mag hiervoor langskomen maar het mag ook telefonisch of via mail. Nadat je beslist hebt wat je nog wil en wat niet, maken wij binnen de week een factuur van alles wat verkocht is geweest. Op basis van het eindbedrag krijg je een lijstjesbon van 10% van alles wat verkocht is. Ter waarde van dit bedrag mag je gratis goederen uitkiezen in Doekjes en Broekjes. Deze bon blijft een jaar geldig en hoef je niet in 1 keer op te nemen.

* We wensen jullie verder nog een zwangerschap om van te genieten en een mooie bevalling!
Laten jullie ons iets weten per mail, per post of telefoon wanneer jullie kindje geboren is? Zo kunnen we je lijstje actief maken en er dus voor zorgen dat er geschenkjes gekozen kunnen worden.